Figuurstyling – Alles over jouw figuur!

Vrouwen komen voor in allerlei vormen en maten. Daardoor kan het soms lastig zijn om kleding uit te kiezen die jouw vorm het beste naar voren laat komen! Niet ieder lichaam is hetzelfde, maar wel allemaal net zo mooi! In dit blog vertelt She Clothes met welke kleding items jij jouw figuur het beste kunt accentueren. We style, you shop!

De eerste stap is natuurlijk het bepalen van jouw type figuur. Wij hebben de verschillende types voor jou hieronder op een rijtje gezet met bijpassende kleding set, handiiig!

1. Appeltjes-figuur 

Bij een appeltjes-figuur heb je veelal brede schouders en een brede borst, maar dunne benen. Bij dit type figuur kun je kleding dragen die de aandacht wegtrekt van jouw bovenlichaam. Denk bijvoorbeeld aan losse t-shirts, blousjes of jurken met een subtiele v-hals (welk ook nog eens je hals ogenschijnlijk langer maakt). Kies voor een flared broek in plaats van een gewone jeans. Een flared broek kan je postuur optisch langer laten lijken en daardoor de aandacht weer van je schouders en borst wegtrekken.

2. Peer figuur

Een peer figuur is weer het tegenovergestelde van een appeltjes-figuur, waarbij het bovenlichaam slanker is dan het onderlichaam. Bij een peer figuur ligt het accent dan ook voornamelijk op de heupen en bovenbenen. De truc bij een peer figuur is om de aandacht nu weer naar je boven lichaam te leiden. Dit doe je door tops te dragen die het accent dan ook op je schouders legt en door strakke broeken te vermijden. Draag bijvoorbeeld een straight-fit jeans of een broek met een subtiele flare met daaronder een hak. Onderstaande set hebben wij voor dit type figuur samengesteld!

3. Rechthoek figuur

Ongeveer 46% van de vrouwen hebben dit type figuur waarbij het onder- en bovenlichaam dezelfde verhoudingen hebben. Het doel bij een rechthoek figuur is om wat meer silhouet en curves te creëren. De volgende keer dat je een jurkje draagt, kun je bijvoorbeeld een riem erbij dragen om de rechte lijn van jouw figuur te doorbreken en het accent op je borst en heupen te leggen. Oehlala! Kies ook voor kleding met veel textuur zoals ruffles en kant. In plaats van de standaard skinny jeans, kun je ook kiezen voor de populaire mom jeans, welk meer definitie geeft aan jouw heupen!

4. Zandloper figuur
Bij een zandloper figuur loopt je lichaam precies zoals een zandloper, breder op het bovenlichaam, slanker naar het midden en vervolgens weer breder naar de heupen toe. Gebruik bij dit type figuur dan ook je slanke middel als focus punt! Leg het accent op je middel door bijvoorbeeld een jurkje met een riempje of tailleband te dragen. Draag een mooie skinny jeans en vermijd de baggy jeans want deze kunnen je figuur breder doen lijken dan het werkelijk is! Maak het geheel af met een mooie top met v-hals and you’ll bring al the boys to the yard!

Blog-appelfiguurset
Peerfiguur
Rechthoekfiguur
12Zandloperfiguur

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.