Figuurstyling: de mooiste kleding voor als je klein bent

Ben jij klein maar fijn en heb je moeite met het kiezen van de juiste kleding voor jouw figuur? Niet getreurd, want She Clothes gaat je daarbij helpen! Kleine vrouwen hebben allemaal wel eens gedacht ‘was ik maar iets langer’. We kunnen je niet daadwerkelijk langer laten worden, maar wél laten lijken! Met ons figuuradvies wordt kleding uitzoeken voor kleine vrouwen net iets makkelijker!

Don’ts klein figuur 
Voordat we je advies gaan geven over wat je juist wél moet doen als je iets kleiner bent, gaan we je eerst uitleggen wat je juist niet moet doen.

#1 Probeer super lange rokken of jurken zoveel mogelijk te vermijden. Ook al is een maxi rok/jurk een kledingstuk dat nu helemaal hot & on trend is, voor kleine vrouwen is het niet echt een aanrader. Eigenlijk maakt dit je voor het oog alleen nog maar kleiner.  Een midi rok kan wel!
#2 Boyfriend blazers zorgen ervoor dat je in de breedte ‘groeit’ en niet in de lengte. Dat wil je dus eigenlijk niet. Probeer daarom liever een aangesloten jasje of blazer.
#3 Ook boyfriend jeans zijn niet echt weggelegd voor kleine figuren. Je verzuipt er als het ware in. Hierdoor lijk je nóg kleiner dan je daadwerkelijk bent.
#4 Als je langer wilt lijken, vermijd dan zoveel mogelijk horizontale strepen in je kleding. Je wilt juist in de lengte ‘groeien’ en dus niet in de breedte.

Do’s klein figuur
Nu het duidelijk is wat je absoluut niet moet doen bij een klein figuur, gaan we je nu vertellen wat je juist wél moet dragen!

#1 Midi of mini jurken of rokken zijn perfect voor jouw lengte. Deze zit namelijk tussen de super lange (maxi jurk) en super korte (mini jurk) in. Door te kiezen voor een midi rok met plooien erin (bijvoorbeeld een plissé rok) lijk je optisch langer.

#2  En dan komen we meteen bij de tweede do: verticale lijnen in je kleding. Door te kiezen voor verticale lijnen lijk je meteen een stuk langer dan dat je daadwerkelijk bent. Je hoeft er niet eens iets voor te doen! Ideaal toch?

#Ook flaired jeans doen het goed bij een wat kleiner figuur. Omdat deze broek strak zit bij je bovenbenen en vanaf je knieën wijder uitloopt creëer je long legs. En dat is precies wat je wilt!

#4 Mom jeans  of pantalon met een hoge taille zijn ook een echte musthave voor vrouwen met een klein figuur. Doordat deze niet strak om je benen zitten, blijven je benen een soort illusie. Ze lijken dus langer! En je creëert een hoge taille waardoor je óók weer langer lijkt. Win-win dus.

#5 Door te kiezen voor hakken in plaats van platte schoenen, zorg je ook weer voor lengte in je figuur. Je bent niet alleen 2 cm groter (door de hak), maar het heeft ook effect op de rest van je figuur!

#6 Kies de juiste prints. Het is heel simpel. Kies jij voor grove en grote prints, dan lijk je een stuk kleiner. Kies je voor fijne prints, dan lijk je optisch veel langer.

#7 Vermijd breeklijnen in je kleding door te veel verschillende kleuren op elkaar. Als jij een zwarte jeans draagt met daarop een fel roze trui of top, dan ontstaat er een breeklijn en zorgt dit ervoor dat je kleiner lijkt. Door te kiezen voor kleuren in dezelfde stijl, maak je je figuur een stukje langer.

We hopen dat je iets aan deze styling tips hebt gehad! Heb je nog vragen? Dan kun je altijd bij ons in de winkel terecht & dan geven we je een persoonlijk stylingadvies!

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
Product added successful