Figuurstyling: De mooiste kleding voor als je lang bent

Als je als vrouw 1.80m bent, dan wordt je gezien als lange vrouw. En dat kan zo zijn voordelen hebben. Je komt bijvoorbeeld makkelijker bij spullen in hoge kastjes & je kunt altijd het podium zien als je in een grote menigte staat op een feestje. Maar het is niet altijd zo makkelijk als dat je denkt. Vooral het uitzoeken van kleding kan wel eens voor veel frustraties zorgen. Met een paar handige tips wordt het voor jou, als lange vrouw, makkelijker om de leukste kledingstukken te shoppen!

#1 Horizontale strepen zijn je beste vriendin! 
Zoals je in ons vorige blog hebt gelezen, kun je als je klein bent het beste verticale strepen dragen om lengte te creëren. Voor lange vrouwen is dit dus het tegenovergestelde. Draag je horizontale strepen, dan lijk je optisch kleiner. Let er wel op dat horizontale strepen ook meteen breder doen lijken. Is dit dus iets wat je niet wilt? Laat deze strepen dan zitten en probeer de andere tips uit.

#2 Sla de broekspijpen om
Als je lang bent, dan klinkt het je vast bekend in de oren dat de lengte van broeken vaak veel te kort zijn. Een hele handige tip is daarom om je broek één of twee keer om te slaan. Je ziet dan niet dat de broek eigenlijk ’te kort’ is & je benen lijken meteen een stuk korter! Ideaal toch? Je broek omslaan kun je zowel bij sneakers en andere lage schoenen doen, als bij lage laarsjes. Zijn je laarzen te hoog, stop dan de broek in je laars.

#3 Draag je trui of top niet in je broek
Als je je trui of top in je broek draagt, dan zorg je ervoor dat je benen nog langer lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Dat wil je dus niet! Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden.

#4 Prints, prints, prints! 
Door prints te dragen, leid je de aandacht af van je lengte. Prints zijn daarom ideaal om de focus ergens anders op te leggen. Onthoudt goed: hoe groter de print, hoe kleiner je lijkt!

#5 Draag midi of maxi jurken
Het is niet altijd makkelijk om een jurk te vinden die lang genoeg is als je super lange benen hebt. Waar een korte jurk als ‘normaal’ valt bij een kleine vrouw, lijken deze jurkjes bij lange vrouwen al snel op een langere top. De oplossing is heel simpel: kies voor een midi of maxi jurk, dan zit je altijd goed! De midi-lengte zorgt ervoor dat je benen korter lijken en dus lijkt je hele lichaam korter. Ideaal!

#6 Creëer een breeklijn in je kleding
Probeer zoveel mogelijk monotone kleuren te vermijden in je outfit. Door je bijvoorbeeld helemaal in het zwart te kleden, doe je eigenlijk niets met je figuur en daardoor behoudt het dezelfde lengte. Door juist te kiezen voor een gekleurde trui op een jeans, zorg je dat je het patroon doorbreekt. Je creëert dus een breeklijn, waardoor je figuur meteen een stuk korter lijkt!

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
Product added successful