Figuurstyling: How To Style an Apple Shaped Body

Vrouwen zijn er in verschillende vormen en maten en het kan soms best moeilijk zijn om de juiste styling te kiezen bij je figuur. Zoals jullie misschien al weten, staat het bij She Clothes steeds meer in het teken van het stylen van specifieke lichaamsfiguren: appel, peer, zandloper en rechthoek. In deze blog/vlog zoomen we meer in op het appelfiguur. Kijk snel verder voor de eerste figuurstyling video!

Kenmerken appelfiguur
Hoe weet je nou of je een appelfiguur hebt? Hieronder hebben we de kenmerken voor je op een rijtje gezet.
♥ Slanke benen
♥ Licht zichtbare taille
♥ Smalle heupen
♥ Bredere schouders
Vollere borsten
 Kleinere maar strakke billen

Het geheim in styling bij een appelfiguur ligt bij het accentueren van je boven- en onderlijf op de juiste manier. Want je wilt de aandacht van je buik afhalen, een taille creëren en het accent op de benen, hals en decolleté leggen. Maar hoe doe je dit nou precies? #1 Leg de aandacht op je hals/decollecté door tops, shirts en jurkjes met een V-hals te dragen. Probeer een gesloten hals zo veel mogelijk te vermijden! #2 Gebruik printjes op de juiste manier! Broeken met details en prints gaan heel goed samen met een appelfiguur. Maar probeer zo weinig mogelijk prints en details te dragen op je bovenlijf! #3 Creëer long legs. Dit doe je door te kiezen voor een flared jeans of pants, in plaats van een straight of skinny jeans. #4 Kies voor een high waisted jeans in plaats van een low waisted jeans. Op die manier leg je de focus op je taille. #5 Ga spelen met verticale lijnen in je kleding. Op deze manier lijkt je lichaam minder rond. Je lijkt juist langer. #6 Jurkjes of rokjes tot net boven je knieën zijn ook een goed idee! Pas wel op dat het jurkje niet te korte is, want dit werkt juist averechts.

Dus… wat zijn nou de specifieke do’s en don’ts van een appelfiguur?

Don’ts appelfiguur
x Gesloten hals
x Tops/blouse met print of details
x Te wijde broeken
x Vormloze tops
x Laag uitgesneden jeans

Do’s appelfiguur
♥ V-hals
♥ Broeken/pants met prints of details
♥ High waisted broeken
♥ Strakke broeken
♥ Korte jurkjes
♥ Verticale lijnen

… En hier is dan de eerste vlog over figuurstyling!

♥ Vlogster & Model: Megan
Megan is al een tijdje werkzaam bij She Clothes als verkoopmedewerker, dus zij weet alle ins & outs over styling en ook over figuurstyling. Ze heeft een video opgenomen, waarin de kenmerken, do’s & don’ts van een appelfiguur duidelijk worden uitgelegd. Ook laat ze je verschillende outfits zien (zowel goed als fout), zodat het ook duidelijk wordt wat bepaalde kleding met je lichaam doet als je een appelfiguur hebt. Veel plezier met kijken!

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.