Figuurstyling: How To Style an Hourglass Shaped Body

It’s that time again: figuurstyling! Afgelopen twee keer hebben we meer ingezoomd op het appel- en peerfiguur. Deze week zoomen we in op het zandloperfiguur. In deze blog/vlog vertelt Megan je de kenmerken en de do’s & don’ts van een zandloperfiguur, en daarna laat Britt jullie outfits zien die je beter niet of juist wel moet dragen. Veel kijkplezier!

Kenmerken zandloperfiguur
Hoe weet je nou of je een zandloperfiguur hebt? Hieronder hebben we de kenmerken voor je op een rijtje gezet!
♥ Duidelijke taille
♥ Vetverdeling over het hele lichaam
♥ Goed gevormde borsten
♥ Medium tot brede heupen
♥ Symmetrische schouders en heupen
♥ Ronde billen
♥ Goed gevormde benen en kuiten

Vrouwen met een zandloperfiguur hebben de rondingen op de juiste plek zitten en kunnen eigenlijk alles wel dragen. Maar ook bij dit figuur moet je rekening houden met bepaalde kledingstukken. Als je je outfit op de juiste manier styled, dan zorg je ervoor dat je rondingen het beste uitkomen. #1 Je taille is je beste vriendin, dus leg hier zoveel mogelijk de focus op. Kies voor een high waisted jeans in plaats van een low waisted jeans. Je lichaam lijkt hierdoor langer en dus slanker. #2 Kies voor strakke broeken in plaats van boyfriend jeans of losvallende jeans. Op die manier worden je rondingen geaccentueerd en dat is precies wat je wilt! #3 Je kunt ook het beste kiezen voor een getailleerde blazer. Probeer zoveel mogelijk oversized jasjes te vermijden. #4 Bij een zandloperfiguur kun je kiezen voor tops met een ronde of V-hals, het kan eigenlijk allebei. #5 Je kunt ook rokjes in alle soorten en maten dragen: lange rok, kokerrok, korte rok. Ook een split in je rok doet het bij dit figuur goed. #6 Bij een zandloperfiguur is een wikkeljurk heel erg mooi. Dit komt omdat ook weer de nadruk wordt gelegd op je taille, je krijgt een mooi decolleté en je heupen komen hier goed in uit. #7 Probeer vormloze kleding of kleding met een rechte pasvorm zoveel mogelijk te vermijden. Ga dus altijd voor een getailleerd jasje of blouseje. #8 Zorg ervoor als je tops draagt, dat deze eindigen op je heupen. Draag dus liever geen lange tops die tot over je billen komen.

Dus… wat zijn nou precies de do’s en de don’ts van een zandloperfiguur?

Don’ts zandloperfiguur
x Te wijde kleding
x Vormloze kleding
x Tops & blazers die eindigen op je heupen

Do’s zandloperfiguur
♥ Getailleerde blazer
♥ High waisted jeans en broeken
♥ Rokjes in alle soorten en maten
♥ Lange jurken/rokken: vooral de wikkeljurk
♥ Kortje jasjes/blazers
♥ Ronde hals en V-hals

En hier is dan de video over figuurstyling!

Megan is al een tijdje werkzaam bij She Clothes als verkoopmedewerkers, dus zij weet alle ins & outs over styling en ook over figuurstyling. Ze heeft een video opgenomen, waarin de kenmerken, do’s & don’ts van het zandloper figuur duidelijk worden uitgelegd. Ook laat Britt je verschillende outfits zien (zowel goed als fout), zodat het ook duidelijk wrodt wat bepaalde kleding met je lichaam doet als je een zandloperfiguur hebt. Veel plezier met kijken!

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.