She Clothes

hoe houd je je sieraden mooi

Je hebt net een nieuw sieraad gekocht of misschien juist wel gekregen voor een speciale gebeurtenis of geërfd. Je wilt hem graag iedere dag gaan dragen, maar je bent bang dat het dan al snel zijn schoonheid verliest. Als je jouw sieraden dagelijks draagt, kan je er niet omheen. Of ze echt zilver of goud zijn of nepperds, ze beschadigen door het dragen of verkleuren. Super jammer! Meestal heeft dit niks van doen met de kwaliteit van het sieraad. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes om je juweeltjes weer te laten stralen. Maar hoe houd je je sieraden mooi? Ik heb wat tips op een rij gezet zodat jouw sieraad zo mooi mogelijk blijft en jij nog lang kan genieten van je favorieten!

Zo houd je je sieraden mooi

 

1) Geen aanraking met water – Douche en zwem niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

 

2) Vrijhouden van parfum/crème – Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion en haarspray.

 

3) Zweten – Doe je sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige workout. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je je sieraden verliest.

 

4) Doe je sieraden af voordat je gaat slapen – Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat ze kapotgaan tijdens het slapen.

 

5) Goed bewaren – Het beste is om je sieraden op een donkere en droge plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een organzazakje of sieradendoosje.

 

6) Verklein de kans op knopen – Sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je het opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat in je sieraden.

 

7) Doe je sieraden als laatste om – Het beste is om sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens achter blijft haken tijdens het omkleden.

 

8) Vermijd grote druk – Vermijd te grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft.

 

9) Kijk uit met chemische producten – Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.

 

10) Pas op met zonlicht of de zonnebank – Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.

 

11) Zilverpoetsdoekjes zijn dé oplossing! – Mocht het toch voorkomen dat de metalen onderdelen verkleuren, dan kunnen ze worden opgepoetst met een zilverpoetsdoekje!

Schoonmaken sieraden

We hebben net al even het zilverpoetsdoekje benoemd, maar je kan jouw sieraden ook schoonmaken met een lauw sopje (van bijvoorbeeld groene zeep of afwasmiddel), een tandenborstel en een zachte doek. Gebruik geen oude tandenborstel van jezelf. De resten tandpasta kunnen namelijk je sieraden beschadigen.

 

Wrijf op een voorzichtige manier de sieraden schoon. Laat je sieraden vooral niet te lang in het sopje staan, spoel ze goed af met lauw water en wrijf ze daarna goed droog met een zachte, niet pluizende doek.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.