The story behind She Clothes


Dit blog is een speciaal item dat gaat over Valerie, de eigenaresse van She Clothes. Omdat eigenlijk vrijwel niemand weet hoe deze trendy damesboutique tot stand is gekomen, heeft Valerie besloten een boekje open te doen over haar leven als jonge moeder die haar eigen zaak begon. En wanneer kan ze dat nou beter doen dan met haar verjaardag! 

Wie is Valerie nu eigenlijk?
Even een kort stukje over Valerie. Valerie is de oprichtster en eigenaresse van She Clothes. Inmiddels is ze 36 jaar en bestaat She Clothes al ongeveer 9 jaar. Valerie werd jong mama en wist het toch voor elkaar te krijgen om een eigen boutique op te starten en hier een succes van te maken. Ze heeft veel passie voor fashion en ze volgt de laatste trends dan ook op de voet. Ze vertaalt de trends in haar wekelijkse collecties en daar zijn haar klanten heel blij mee! Met haar kleding richt ze zich op vrouwen van alle leeftijden en helpt hen met het zoeken naar hun eigen stijl. In haar boutique krijg je als klant een persoonlijk stylingadvies en dat is ook waar haar kracht ligt. Als ze eenmaal bezig is met een stylingsessie dan kan ze ook echt niet meer stoppen!  

Hoe het allemaal begon…

“Vanaf jongs af aan wilde ik al de mode in. Vroeger verkleedde ik me al als Madonna en dit vond ik echt geweldig! Ook wist ik toen al dat de kleur baby blauw in de mode kwam, haha. Op vijftien jarige leeftijd was mijn baan als weekendhulp in de mode een feit. Ik merkte dat ik werken leuker vond dan school, dus als ze me nodig hadden zorgde ik ervoor dat ik beschikbaar was. Dit heb ik een paar jaar gedaan, totdat ik overging naar parttimer. Toen ik 19 was, bleek ik zwanger te zijn en beviel ik van een prachtige zoon, Nordinjo. Ik koos ervoor alleen de avonduren te werken, zodat ik de opvoeding van mijn zoon zoveel mogelijk zelf kon doen. Gelukkig had ik lieve ouders die op mijn kanjer wilde passen als ik in de avond ging werken!”

“Na twee jaar begon er iets aan mij te knagen. Ik wilde ontzettend graag weer de mode branche in, dus toen Nordinjo twee jaar oud was, begon ik weer als fulltimer in een boutique. Toch was dit niet genoeg. Ik zag een vacature van assistent manager bij de Only en greep die baan met beide handen aan. Ik had het hier erg naar mijn zin, maar al gauw kwam het aanbod om als manager van Vero Moda aan de slag te gaan. Ik was toen inmiddels 24 en ging de uitdaging vol aan! Want wie zegt dat je je carrière niet kan combineren met mama zijn? Het belangrijkste voor mij was dat alles goed geregeld was. Nordinjo ging sowieso 5 dagen naar de basisschool tot 15:00 uur en werd daarna door opa & oma opgevangen. De woensdag en zondag waren mijn vrije dagen, dus dan ging ik in de ochtend poetsen en ’s middags was het tijd voor leuke dingen.”

“Wat ik vooral belangrijk vond (en nog steeds vind) is het samen genieten als gezin. Geen tijd of ‘het te druk hebben’ bestaat niet. Je moet plannen en tijd vrij maken. Ik ging samen met mijn vriend en Nordinjo vaker wandelen, naar de kinderboerderij, fietstochtjes maken, cakejes baken en de avonden werden afgesloten met spelletjes als kwartet, vier op een rij of memory. Voor het slapen gaan las ik dan een verhaaltje voor uit het boek ‘365 verhaaltjes voor het slapen gaan’. Het waren verhaaltjes van maar 5 minuutjes, maar zó waardevol voor een momentje samen!”

“Op maandag was ik altijd een uur eerder klaar om Nordinjo op te halen van zwemles. Ik werkte toen nog steeds al manager van de Vero Moda en had een team van 14 leuke, spontane en hardwerkende meiden die op het juiste moment in waren voor een flinke dosis lol. Ook al had ik een mega energiek team ik merkte dat ik niet meer helemaal me draai vond. De beperkingen van het hoofdkantoor zaten me steeds vaker in de weg. Mijn vriend zei toen tegen me: ‘Waarom begin je niet voor jezelf?’ What? Hoe dan? Ik was 27, had een zoon van inmiddels 8 jaar en een vriend die Militair was….. En dan nog een eigen boutique erbij? Ik moest dat even laten bezinken, maar het was stiekem wel iets wat ik heel erg graag zou willen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben alle voor- en nadelen op een rijtje gaan zetten. Ik ging panden bekijken, kosten berekenen en opvang voor Nordinjo had ik al dus daar veranderde niets aan. Stiekem genoeg  voordelen, maar ja ook crisis. Ik heb zó erg getwijfeld! Maar dit was mijn passie en ik dacht ‘niet geschoten is altijd mis…’ Dus, ik besloot er voor de volle 100% voor te gaan!”

Volgende keer lees je hoe Valerie haar eigen boutique heeft opgericht en hoe VN Label (haar eigen label) tot stand is gekomen! 

Liefs Valerie & Team She Clothes

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.