She Clothes

zakelijke-kleding-voor-vrouwen

Je ziet steeds meer vrouwen in het bedrijfsleven en voor hun is zakelijke kleding een belangrijk onderdeel van de garderobe. Chic, netjes, soms klassiek maar allesbehalve saai zijn termen die we graag zien terugkomen bij een zakelijke outfit. Van de ultieme jurk tot het perfect gesneden damespak of die mooie leren kokerrok, hier vind je styling tips en inspiratie voor zakelijke kleding voor vrouwen met de juiste dosis power!

Zakelijke kleding voor vrouwen

Blouse of top

Het is altijd fijn om een paar nette blouses en tops in de kast te hebben hangen. Zorg er wel altijd voor dat de mouwen lang genoeg zijn, maar ook weer niet te lang. De ideale lengte ligt ter hoogte van je pols of je elleboog. Het fijne aan blousejes en topjes is dat je het eindeloos kan combineren. De ene keer stijl je het af op de witte broek en de andere keer draag je er een leuke blazer over. Zo lijkt het net of je iedere keer weer een nieuwe outfit aan hebt.

Tip: zorg voor voldoende ruimte bij de borsten als je kiest voor een blouse. Het is namelijk belangrijk dat alle knoopjes kunnen sluiten en het niet gaat trekken.

Een jurk

Een jurk trek je aan en ‘het zit’. Vooral erg fijn op een dag dat je even weinig inspiratie hebt om kleding met elkaar te combineren. Daarnaast is het natuurlijk een perfecte zakelijke outfit. Het is wel belangrijk dat je jurk niet te kort is. Wij raden meestal aan om een jurk tot op de knie of erover heen te dragen. Zorg er daarnaast voor dat je zakelijke jurk voorzien is van kleine mouwtjes, zodat je schouders bedekt zijn.

De blazer

De blazer mag niet ontbreken in jouw kledingkast! Kwalitatieve blazers kunnen in veel situaties gedragen worden en laten zich gemakkelijk combineren. Zeker als je kiest voor mooi getailleerde exemplaren in rustige kleuren, zoals zwart en grijs. Maar ook een blazer in een kleur kan je zakelijke outfit een smaakvol accent geven.

Pantalon

Een pantalon is een nette broek. Over het algemeen is deze niet van spijkerstof gemaakt. Momenteel is het erg trendy om te kiezen voor een pantalon in een uitgesproken kleur. De lengte van je pantalon komt over het algemeen tot op je schoenen, maar er zijn ook modellen waarbij het tot de enkel komt. Tot op de enkel of net daarboven is ook erg leuk in combinatie met pumps, enkellaarsjes of instapschoenen.

De rok

Rokken zijn er in tientallen varianten. Je hebt de keuze uit zwierige en zomerse rokken of uit strakke en stijlvolle rokken. Zakelijk gezien zijn kokerrokken met een blinde sluiting helemaal te gek, maar ook de wat langere leren rokken scoren goed. Deze zijn vrouwelijk en stijlvol en geven je daarnaast een zelfverzekerde uitstraling.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.